اللانشون البيتى اللذيذ بطريقة سهلة جدا 2016
المقادير :
3 بيضات3 جبنه مثلثات
1 فص حبهان ( نقشره و ناخد البذور اللي جواه السودا )
3 ملاعق صغيره ثوم بودر
1 ملعقه صغيره بصل بودر
2 مرقة دجاج
3 ملاعق كبيره دقيق
1/2 كوب زيت ذره ( يعني نص كوبايه )
1/2 ملعقة لون طعام أحمر بودر ( و دي طبعا عشان تدي لون اللانشون الجاهز بس لو مش عندك ممكن تستغني عنه مش مشكله )
حبه صغيره فلفل اسود حبات كامله مش مطحون ( و ممكن ده كمان تستغني عنه لو مش بتحبيه او عشان الاولاد الصغيرين )
1 ملعقه صغيره جيلاتين بودر ( و هي دي بقى التكايه اللي بقولكم عليها و ده بتشتريه من اي محل بتاع لوازم حلويات او من العطار )
و معلقة الجيلاتين البودر دي ندوبهم كويس في حبة مايه دافيه صغيره
طريقة التحضير:
بنحط كل المقادير دي مع بعض في الخلاط العادي و نخلطهم كويس جدانجيب كيس تلاجه و نحط فيه الخليط و نعقد الكيس من النحيتين
و نلف الكيس ده في ورقة فويل الومنيوم و نربط بردو الفويل من الجنبين زي البونبوني بحيث يكون عندنا شكل اسطواني زي شكل اللانشون الجاهز بالظبط
نكون محضرين حله فيها كمية مايه و حطينها على النار و المايه تكون بتغلي
و نحط فيها لفة الخليط اللي جوه كيس التلاجه اللي جوه الفويل و نغطي الحله و نسيبه كده على النار لمدة ساعه بالظبط
يبرد وبعدين يقطع وبالهنا والشفا
محول الأكوادمحول الأكواد الإبتساماتالإبتسامات