• اخر الوصفات

مكس سى فود مقلي شهى ولذيذ بطريقة الشيف هانى الجوهرى


مكس سى فود مقلى 3 انواع 

مقدمه من الشيف هانى الجوهرى 

مدة التحضير 15
مدة الطهى 20
المقادير

ربع جمبرى جامبو 
ربع سبيط 
نصف سمك فيله مخلى 
معلقتين ثوم مفروم
2 معلقه مسطردة
توابل سمك من عند العطار 
1/2 كوب عصير ليمون
معلقة ملح كبيرة
معلقة كمون
فلفل كسبرة ناشفه
2معلقة كبيرة خل
2كوب دقيق
3بيضات
باكت بكى بودر

الطريقة 


قشرى الجمبرى وقومى بنزع القشرة  وقومى بفتح الظهر بشكل طولى لنزع الكيس الرملى

التتبيلة سى فود او الجمبرى وسمك وسبيط 

طبعا الاسماك بتحب التوم كتير 
ثوم مفروم مع عصير ليمونتين و2معلقة خل وملح وكسبرة والكمون
وبعض من المسطردة وتوابل سمك البيض والبكى بودار نسبه بسيطه
اخلطى المكونات وضعيها على الجمبرى والسبيط وسمك
واتركيه  ساعة على الاقل
يوجد 3طرق لقلي الجمبري
الاولي هي طريقة المحلات الجاهزه
وهي وضع كميه من الدقيق مع كمية ماء وملح وكمون والتوابل الاسماك
وبعدهـا يغرز الجمبري أو الجمبرى به وبعدهـا يضعه في الزيت المقدوح

الطريقه الثانيه: 

هي وضع الجمبري أو السبيط وسمك الدقيق فقط
وبعدها يوضع في الزيت المقدوح
وهي الطـريقه العـاديه المنتشره في قلي السمك بصفه عـامه

الطـريقه الثالثه :

 وهي أستخدام الدقيق والبقسماط والبيض
وهي تقومي بوضح الجمبري في الدقيق
وبعـدهـا في البيض المتبل بالملح والفلفل الكمون وبعدهـا في البقسماط
وبعدهـا في الزيت المقدوح يقلى الجمبري حتى يصبح لونه ذهبي و يصفى على ورق لامتصاص الزيت الزائد
ممكن تقدميه مع رز السمك أو ابيض أو رز بالكارى والسلطات
حسب الاختيار 

تحياتى الشيف هانى الجوهرى ....


أرشيف المدونة الإلكترونية

Comments

Link List

بحث هذه المدونة الإلكترونية