• اخر الوصفات

طريقة عمل الشربات بنكهات مختلفة

الشربات او السيرب 

الحلويات في رمضان حاجة أساسية و عند ناس كتير بتكون بشكل يومي و حلويات رمضان دايما بتكون محتاجة الشربات و عشان مش كل يوم تعملي الشربات اعرفي ازاي تخزنيه بشكل صحيح و ازاي تعمليه باكتر من نكهة عشان تنوعي في أصناف حلوياتك 

المقادير

كيلو سكر

لتر ماء

ربع معلقة صغيرة ملح ليمون

قرفة عيدان

بشر برتقال 

كوب عصير برتقال 

كوب قمر الدين قطع 

ملعقة كبيرة ماء ورد 

عشان تعملي الشربت صح و يبقاش مسكر اوي حطي السكر في الحلة على النار و بعدين صبي عليه المياه من على حروف الحلة و ضيفي ملح الليمون ( أحسن من الليمون لانه بيفتح لون الشربات و بيديه مدة صلاحية أطول ) لكن ماتكتريش لان طعمه لاذع 


عشان تعملي شربات بنكهة البرتقال

 حطي عصير و بشر البرتقال على النار و ضيفي 4 كوبيات من الشربات اللي عملتيه و سبيه يغلي و احفظيهم في برطمان 

و لنكهة قمر الدين

 قطعي قمر الدين قطع صغيرة و حطيه مع نص كوباية مياه على النار لحد ما يسيح و بعدين ضيفي 4 كوبيات من الشربات و سبيه لغاية ما يغلى  و احفظيهم في برطمان

و عشان تعملي الشربات بنكهة القرفة أو ماء الورد

 حطي عيدان القرفة في برطمان و ماء الورد في برطمان و صبي عليهم الشربات و احفظيهم 

أرشيف المدونة الإلكترونية

Comments

Link List

بحث هذه المدونة الإلكترونية