خزنى الدجاج وخليكى مستعدة لرمضان
استعدي لرمضان بأكبر تشكيلة من الفراخ خزنيها بالتتبيلة عشان تكون جاهزة على التسوية على طول عشان لو معندكيش وقت أو محتارة تعملي فطار ايه أو عند عزومة و عايزة تنوعي في وصفاتك
1 - صدور دجاج بانيه :
صدور دجاج شرائح
ملح
فلفل أسود
عصير ليمون
كركم
كارى
بصل بودرة
ثوم بودرة
دقيق
بيض
بقسماط
تبلى صدور الدجاج بالملح والفلفل وعصير الليمون وأضيفى الكارى والكركم والبصل والثوم البودرة
قلبى الدجاج فى البيض والدقيق والبقسماط المتبلين بالملح والفلفل الأسود
رصى الدجاج فى الأطباق فويل وإحفظيه بالثلاجة
2 - صدور دجاج محشية :
صدور دجاج فيليه
ملح
فلفل أسود
عصير ليمون
بصل شرائح
زيت
كمون ناعم
دقيق
بيض
بقسماط
تبلى صدور الدجاج بالملح والفلفل الأسود وعصير الليمون
شوحى البصل فى الزيت على النار وأضيفى له الملح والفلفل والكمون وإحشى الدجاج بخليط البصل البارد
تبلى الدقيق والبيض والبقسماط بالملح والفلفل الأسود وقلبى الدجاج فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط
3 - برجر دجاج :
كيلو دجاج مفروم
كوب فول صويا منقوع مصفى
نص كوب بقسماط
2 بيضة
2 ملعقة كبيرة كاتشاب
ملعقة كبيرة بصل بودرة
ملعقة كبيرة ثوم بودرة
ملعقة صغيرة فلفل أسود
ملعقة صغيرة ملح
إخلطى الدجاج والفول الصويا والملح والفلفل الأسود والبصل والثوم البودرة وأضيفى البيض والبقسماط والكاتشاب
شكلى الخليط لأقراص ورصيه بين أكياس بلاستيك فى أطباق فويل وإحفظيه بالفريزر حتى الإستخدام
إحفظى الدجاج فى اطباق فويل فى الفريزر حتى الإستخدام
4 - تتبيلة اوراك دجاج صينية :
أوراك دجاج
بصل جوانح
فلفل رومى جوانح
طماطم جوانح
بهارات
عصير ليمون
ملح
فلفل أسود
إخلطى البصل والملح والفلفل والبهارات وعصير الليمون وأضيفى الفلفل والطماطم وقلبى
تبلى أوراك الدجاج بالخليط وإحشى بين الجلد واللحم
ضعى الأوراك فى اطباق فويل فى الفريزر حتى الإستخدام
5 - شاورما دجاج :
نص كيلو دجاج فيليه شرائح
بصل جوانح
فلفل رومى جوانح
طماطم جوانح
ملح
فلفل أسود
شوحى الدجاج فى الزيت على النار وأضيفى الملح والفلفل الأسود والبهارات
أضيفى عند النضج البصل والفلفل والطماطم وقلبى حتى يذبل الخضار
ضعى الخليط بعد ان يبرد فى طبق فويل فى الفريزر حتى الإستخدام
6 - تتبيلة دجاج للشوي :
2 دجاجة
ملح
فلفل أسود
بصل مبشور
عصير ليمون
كمون ناعم
كزبرة جافة ناعمة
زعتر جاف
إفتحى الدجاجة من الظهر وتبليها بالبصل والكزبرة والكمون وعصير الليمون والملح والفلفل الأسود والزعتر
ضعي الخليط بين جلد ولحم الدجاجة وضعى جزء من التتبيلة فى طبق فويل ثم ضعى الدجاجة المتبلة مع باقى التتبيلة
غلفى الدجاجة وإحفظيها بالفريزر حتى الإستخدام
محول الأكوادمحول الأكواد الإبتساماتالإبتسامات