ارز بسمتى بالفراخ
مقدمه من الشيف هانى الجوهرى
دجاج كاململح وفلفل
او اوريجانو والافضل نستعمل الطازج واذا لم نجد نضع المجفف
بصل مبشور
زيت زيتون
زبدة
طريقة التحضير
نحشي الدجاجة ببصلة والبهارات وملح وفلفل ونربطها لتعطينا شكل منسق عند التقديم، ندهن الدجاج من الخارج زيت ,ثم نرشها بالملح والفلفل من كل الجهات ,نضع زبدة عليها كماندخلها فى صنيه فرن حار على اعلى شئ لمدة نصف ساعة ثم نخفض النار قليلآ وبعد ساعة او ساعة وربع حسب حجم الدجاجة نبدأ بأخذ الدهون من الصينية ورشها على الدجاج حتى تحمر وتعطينا لون جميل وتكمل نضجها ويجب ان نكرر عملية وضع الدهون عليها .وبشكل دة فيها تبيله بصل وبهارات لى عرفنها بس
طريقه عمل الارز
انقعي كوب ونصف رز بسمتي في ماء ساخن لمده ساعه او مش مهم لو الارز نظيفابشري جزره كبيره...انا بحب الجزر كتير في الرز البسمتي
وبصله بردو متوسطه الحجم مبشوره
مكعب مرقه دجاج فاين فودز
وقطعه للحمه مسلوقه وبسله
الطريقه
يوضع الرز المنقوع في شوربه اللحمه ومعها 4 ملاعق زيت او مكعب زبده قطعه صغيره ومعلقهونصف كميه الجزر
وكل كميه البصل
حتي يغلي ويشرب ميته
نضع النصف الاخر من الجزر مقطعه صغير والتوابل الزبيب
كمون..حبهان..قرفه والمركم وليمون ناشف وفلفل اسود...والملح طبعا مع الشوربه
وعلي نار هادئه. على الشروبه ممكن 2 سم وبالف هنا شيف هانى الجوهرى
محول الأكوادمحول الأكواد الإبتساماتالإبتسامات